keskiviikko 9. joulukuuta 2015

#30 Käsittelyssä edistyminen


Ajattelin ensin laittaa vain nuo kuvat tähän postaukseen, mutta muhun iski pieni kirjoitushalu joten ajattelin kirjoittaa hieman gerbiilien käsittelyn edistyksestä; eikä vain poikasista vaan pääasiassa Mollista.

Nyt kun Halla ja Gaissa ovat ehtineet hieman paremmin jo kotiutua, olen niitä käsitellyt päivittäin. On ihana huomata miten paljon muutamassa päivässä nämä rohkaistuivat :) Kättä on muutaman kerran hieman maisteltu/kokeiltu hampailla, mutta se on ihan ymmärrettävää.
Halla on näistä selvästi se menevämpi (kuten kasvattajakin mainitsi) ja Gaissa hieman rauhallisempi. Kummatkin ovat todella uteliaita ja malttavat jo hieman pysähtyäkin kädellä. Kumpikaan ei myöskään juokse kättä karkuun tai arastele sitä mitenkään.
Kunhan poikaset ja minä saadaan vielä vähän enemmän tuntumaa käsittelyyn, niin pääsevät muutkin perheenjäsenet pitelemään niitä.

Sitten hieman Mollistakin asiaa :)
Pieni alustus: Molli ja Duuri olivat mun ensimmäiset gerbiilit, ja kukaan ei oikeastaan ollut neuvomassa mua kädestäpitäen miten gerbiilejä tulee käsitellä, joten aluksi käsittely oli todella varovaista enkä oikein osannut itse nauttia siitä. Varsinkin Duuri oppi näykkimään kättä aina kun halusi pois. Mollikin teki sitä jonkin verran, jonka vuoksi en antanut kenenkään muun käsitellä niitä. Loppujen lopuksi käsittelin niitä hanskojen kera. Duurilla "ongelma" meni siihen, että yhdessä näyttelyssä se puraisi tuomaria. Molli ei kuitenkaan ole tehnyt samaa.
Selventääkseni vielä: kumpikaan ei koskaan ole purrut niin että minkäänlaista haavaa olisi tullut, mutta jatkuva näykkiminen ei ole mukavan tuntuista.

Äskeisellä pätkällä halusin johdatella siihen, että olen Mollista todella ylpeä: se ei ole pitkään aikaan koskenutkaan käteen hampaillaan ja on todella rohkea käsiteltäessä. Tämä on luultavasti sen ansiota että yhdessä vaiheessa aloitin käsittelyn ikäänkuin alusta: kädessä ihan vähän aikaa ja sitten takaisin terraarioon/boksiin. Tästä pikku hiljaa, ajan kanssa pidensin kädessä olo aikaa. Itsekin olen paljon varmempi käsitellessäni Mollia tietäessäni että se ei näyki.

Tällä hetkellä kaikille kuuluu siis ainoastaan hyvää. Tosin terraariossa asuvia osapuolia on nähtävästi ruvennut ärsyttämään välissä oleva totutusverkko, sillä sitä yritetään saada pois raapimalla/kaivamalla ja välillä hieman hampaillakin yritetään närppiä :D



Ainiin, lisäsin myös aivan alimmaiseksi tuon Lukijat-gadgetin jonka kauttaa pääsee nyt helposti lukijaksi! :) (näkyy vain internetversiossa, ei mobiilissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti