perjantai 27. kesäkuuta 2014

#4 Terran siivous

Perjantaina päätin sitten siivota gerbujen terraarion koska päivällä ei ollut muutakaan tekemistä. Viime siivouksesta ei ollut kulunut kuin vasta joku kaksi viikkoa mutta se alkoi silti jo haisemaan :/ Laitan siis kuvia siivousrutiinistani selitysten kera! :)

(kuvan selitys on aina sen alapuolella)






Ensin siirrän gerbiilit tietenkin kuljetusboksiin. Katsokaapa kuvaa tarkemmin ja huomaatte mikä tuuri mulla kävi! Nappasin kuvan juuri kun Duuri oli haukottelemassa! :D Mun järjestelmäkamerassa on niin pieni näyttö, etten huomannut tuota pientä söpöä yksityiskohtaa kuin vasta tietokoneen näytöltä!! :3



Kun olen kaivanut kaikki virikkeet pois terraariosta, alan siirtämään vanhoja puruja muovipusseihin apuvälineellä ( joka on käytetty turkkilaisjogurttipurkki :D ). Mulla menee täyteen yleensä aina kaksi normaalia muovipussia, joskus melkein kolmekin.


Sitten vielä imuroin terran pohjalta ja reunoilta loput purujen jämät.






Sitten laitan painavat virikkeet terraarion pohjalle. Jos ne olisivat purujen päällä, ja gerbiilit kaivaisivat tunneleita niiden alle voisi käydä hieman huonosti jos tunneli romahtaisikin... :(
Vaihdan terran sisustuksen järjestystä joka siivouksen yhteydessä. Näin gerbiilit saavat (ainakin hetkeksi) uutta tutkittavaa.
Tämän siivouksen yhteydessä otin yhden puusillan pois, ja vaihdoin tilalle toisen (etualalla oleva) joka on kaksi kertaa isompi kuin edellinen. Pienempää ne olivat jo ehtineet jyrsiä niin paljon että siitä tuli ulos pieni rautaosa jonka takia siis tuon uuden sillan ostinkin.





Sitten purut vain päälle! Käytän normaalia Pesäpuru-merkkistä purua, jota saa ihan normaaleista lähikaupoista. Itse ostan sitä aina kaksi 1kg pakettia, jolloin terraan menee siis kaksi kiloa purua. Pussien tietojen mukaan yhteensä siis noin vähän päälle 20 litraa.


Lopuksi lisään vielä pahvit, vessapaperisuikaleet sekä reilusti heinää! :) Gerbiilit ovat aina todella innoissaan päästessään tutkimaan uutta sisutusta ja pyörimään heinissä. Uusia tunneleita ja piiloja on niin hauska rakentaa ;)


Kumpikin oli ihan unisena kuljetusboksissa.


Duuri tutkimassa uutta sisustusta.

2 kommenttia:

  1. Moikka!
    Tää sun blogisi on khan sika kiva ja odotan aina innolla uutta postausta! Oletko ennenkin blogannut, jos olet niin mistä? Jos ideoita postauksiin on vaikea keksiä, niin kannattaa sitten lukea muiden blogeja (vaikkei olisikaan gerbiiliblogi). Itse harrastan ratsastusta, joten luen monia eri heppa blogeja. Hevosblogeista olen sitten saanut kivoja ideoita postauksiini!:)

    T. Sara ja gerbiilini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva jos tykkäät! :)

      Mulla on ollut myös lifestyleblogi johon en ole kirjoittanut postauksia pitkään aikaan:
      ( http://causethisistheway.blogspot.com )

      Ideat alkaa tosiaan välillä loppua, mutta kyllä mulla silti jotain ideoita mielessä on ;) Kiitos vinkistä!

      Poista